I mer enn tretti år har Grønland og Vaterland vært Oslo og Norges viktigste arena for konserter, konferanser og kulturopplevelser. Fra å være et ikke-sted, en del av byen som bare ble besøkt av de lokalt beboende har Grønland utviklet seg til å bli Oslos mest spennende bydel, et nasjonalt referansepunkt som vi kan være stolt av.
Vi tror at Oslo Spektrum har vært en viktig del av denne reisen. Nesten alle har et forhold til «storstua» midt i byen. De fleste har vært på en legendarisk konsert, hørt et tankevekkende foredrag eller tatt med familien på en uforglemmelig forestilling. Oslo Spektrum har vist frem det beste av Grønland for hundretusener av mennesker som ellers aldri ville besøkt vår del av byen.
Nå vil vi at enda flere skal få oppleve Grønland og Vaterland. For vår del av byen er helt unik. Med våre kafeer, barer, restauranter, nisjebutikker, lukter, lyder og mennesker bærer hele området bud om noe annet. Vi har litt av det som har vært og litt av det som skal komme.
Vi som elsker Grønland vil vise frem denne delen av byen vår til enda flere. Vi vil ha flere gjester til «Dattera», «Lompa» og «Asylet», vi vil at flere skal legge turen om Akerselva en varm forsommerdag og at flere skal teste ut grønnsakene på Grønlands torg.
Vår visjon er å bygge en unik møteplass. En møteplass som bryter ned de stengslene som fortsatt deler byen vår i to. Vi vil at flere mennesker skal gå eller sykle mellom øst og vest. Derfor må vi ta vare på det beste med Oslo Spektrum, samtidig som vi aktiviserer bygget på gateplan. Arkitekturen må være tilpasset vår tids behov; hvor bilen blir mindre viktig og hvor nye verdier setter standarden for hvordan vi beveger oss.
Det nye Spektrumkvarteret vil inneholde en ny scene som rommer tre tusen publikummere. Det vil bety flere konserter, flere foredrag, flere kulturarrangement og konferanser. Det betyr flere mennesker som fyller bybildet, flere mennesker som spiser lokalt, som handler lokalt og som møtes på kafe eller utested før og etter arrangementet. Vi vet allerede at det nye Spektrumkvarteret vil skape 700 nye arbeidsplasser, men tror det reelle tallet kan bli høyere.
Vi som eier Oslo Spektrum er en stiftelse. Vår oppgave er å skape møteplasser. Derfor synes vi det er ekstra fint å finansiere prosjektet ved å bygge arbeidsplasser over den nye scenen. På den måten kan flere folk komme sammen. Vi synes det gir bygget en ekstra verdi at det aldri står uvirksomt, det vil alltid være liv i og rundt Spektrumkvarteret på både dag- og kveldstid. Dessuten tror vi folk og lokalt næringsliv på Grønland vil ønske nye naboer velkommen til sine kafeer, restauranter, butikker og torg. Vi samarbeider godt med kommunen og håper at vi kan komme i gang så snart som mulig. I Stiftelsen Norges Varemesse gleder vi oss til å være med på å utvikle Grønland og Vaterland videre i samarbeid med gode naboer, til glede for de som bor i vår del av byen og de som kommer på besøk.