Hva er Spektrumkvarteret?

Oslo Spektrum skal utvides for å kunne tilby flere og større kultur- og konferanseopplevelser.

Et helt nytt tilbygg skal romme en ekstra storsal med plass til 3.000 mennesker, 1.000 kontorplasser og et nytt byrom som åpner seg mot Sonja Henies plass og Vaterlandsparken.

30 år etter at Oslo Spektrum åpnet dørene er den i dag en av Norges mest populære scener. Nå skal de opprinnelige planene om Oslo Spektrum som flerbruksarena realiseres.

Sammen med arkitektbyrået LPO, som opprinnelig tegnet Oslo Spektrum, planlegger eieren Stiftelsen NOVA Spektrum et tilbygg. Dette vil åpne opp hele kvarteret som en ny møteplass – enten man skal løse byenes transportutfordringer på en internasjonal klimakonferanse, på konsert med verdenskjente artister eller stoppe opp for en matbit med venner.

Nye Oslo Spektrum/Spektrumkvarteret blir som en maurtue med aktivitet gjennom hele dagen, hele året – helt uten ekstra biltrafikk!

Tilbygget

Endelig realiseres den opprinnelige planen for Oslo Spektrum – et tilbygg med kultur og konferansescene som byen savner. Det originale «Spektrum» består, men får flere scener og inviterende fasader som spiller på lag med byen.

Den nye salen

Selve hjertet i det nye Oslo Spektrum finner vi i tilbyggets tredje og fjerde etasje. Vi har latt oss inspirere av Madison Square Garden i New York og bygger en blackbox-sal med plass til 3000 mennesker. Dermed får byen en ny konsert-, kultur- og konferansescene som vil fylles av internasjonale artister og arrangementer.

Flere arrangementer gir mer glede til folk i byen. Samtidig styrkes Oslo som internasjonal kulturby og reiselivsdestinasjon.