Møteplass mellom øst og vest

Oslo Spektrum er ett av byens mest kjente landemerker.

I 30 år har folk fra øst- og vestkant strømmet til de største konsertene og mest populære arrangementene i landet.

Men når konserten er over har publikum dratt hvert til sitt. Vi synes Oslo fortjener bedre. Spektrumkvarteret bør derfor fylles med godt byliv på dag- og kveldstid.

Derfor legger vi vekt på å utvikle gode byrom med aktiviteter fra morgen til kveld. Vi heier på et levende byliv og vil åpne opp Sonja Henies plass mot Vaterlandsparken og alt Grønland har å by på. Vi tror alle – både konsertgjengere og lokalbefolkning – vil nyte godt av en livlig og grønn korridor mellom øst og vest.

Vi ønsker å binde byen sammen. De to nederste etasjene i det nye Spektrumkvarteret skal være åpne og tilgjengelige for alle. Vi vil fylle Vaterland og Grønland med folk, sykler, barnevogner og invitere med oss hele mangfoldet Oslo kan by på.

— Oslo Spektrum er hele byens «storstue» – derfor har vi et ekstra ansvar for at alle i byen føler seg velkommen, sier administrerende direktør, Gunn Helen Hagen.

Stiftelsen NOVA Spektrum har eid Oslo Spektrum siden 2006. Men Spektrum blir aldri bare vårt – for Spektrum tilhører alle de som har tatt del i de gode opplevelsene der. Vårt oppdrag er å skape gode møteplasser og når du skal skape gode møteplasser finnes det ingenting bedre enn Spektrumkvarteret. Det fortjener byen vår og menneskene som bor her.