På få år har Oslo styrket seg med kulturbygg som gjør byen spennende for internasjonale gjester. Vi tror det nye Spektrumkvarteret, med flere scener for norske og internasjonale artister og arrangementer, vil gi Oslofolk mer å være stolte av.
Oslo strutter av energi, skriver New York Times i sin rosende omtale av Oslo, og viser til at den norske hovedstanden er fylt med kunst og slående arkitektur, hvor også naturen er en integrert del av bylivet.
Les artikkelen i New York Times her: 36 hours in Oslo
Med fengende nye landemerker som Operahuset, Astrup Fearnley-museet og Barcode endres Oslos fasade, samtidig som byen holder fast ved sin forfriskende nærhet til naturen som få andre hovedsteder kan matche.
Det nye Spektrumkvarteret
Det nye Spektrumkvarteret kan bli en del av dette løftet av Oslo. Da bygget sto klart i 1990 var det som hovedstadens nye storstilte konsertarena og flerbrukshall. Med en utvidelse og fornying av ærverdige Oslo Spektrum vil vi fortsette å levere på musikk- og kulturopplevelser, og også svare på mange av de nye behovene fra tilreisende og innbyggere. Med flere scener med kapasitet til ytterligere tre tusen publikummere blir Oslo mer attraktiv for gjester fra inn- og utland.
Spektrumkvarteret er også nøkkelen til å åpne opp området mellom Oslo S og Akerselva, mellom øst og vest, mellom tilreisende og beboere, og å legge til rette for kulturelle opplevelser, lokalt næringsliv på Grønland og et grønt og yrende byliv.
Ny type turister
Tilreisende turister til Oslo besøker ikke lenger bare de typiske turistattraksjonene som Kon Tiki-museet, Vigelandsparken og Holmenkollen. Oslo tiltrekker seg nye grupper, og de kommer for å oppleve Oslos arkitektur, fjordbyen, og et blomstrende serveringstilbud. De er unge mennesker som kommer for å oppleve urbanitet og «smaken» av Oslo.
De nye turistenes ønsker er dermed i større grad enn før overlappende med det som gjør Oslo til en flott by å bo i. Vi kan utvikle byen for fastboende og samtidig legge til rette for tilreisende. Kulturlivet i Oslo blomstrer som aldri før, og lokale talenter boltrer seg året rundt på utallige gallerier og klubbscener.
Byen kan allerede skilte med landets største scener for opera, ballett og teater, og kunstelskere kan se verdensberømte verk på Munchmuseet og Astrup Fearnley Museet. Samtidig savner byen en scene i den størrelsen vi nå planlegger. Byen har ikke noe godt tilbud til artister og arrangementer i «mellomstørrelsen» mellom tusen og ti tusen deltagere. Det planlegger vi å gjøre noe med! De som søker musikk, kulturopplevelser og store arrangementer vil få oppleve flere konserter og opplevelser til glede for Oslofolk og turister.
Grønne byrom
Oslo er ikke minst i vinden som europeisk miljøhovedstad 2019. Dette tiltrekker internasjonal oppmerksomhet og flere førstegangsreisende. Kollektivtrafikk, sykkelveier, grønne byrom og et næringsliv er noen av grunnene til at Oslo vant denne kåringen i skarp konkurranse med 13 byer.
Planene for det nye Spektrumkvarteret er å åpne opp og skape flere møteplasser med grønne byrom som setter menneskene i sentrum. I gangavstand fra Oslo S, Oslos største kollektivknutepunkt, med buss, tog og t-bane og trikk, ligger alt til rette for bilfri adkomst. Med sin nærhet til Akerselva og Vaterlandsparken,
Oslo Spektrum er allerede en del av kulturmiksen i byen vår, og det nye Spektrumkvarteret vil bli en viktig del av Oslos reise som internasjonal destinasjon. Vi tror Oslofolk er stolte av å kunne vise frem det urbane, grønne og kulturelle Oslo – og at det nye Spektrumkvarteret vil bli en møteplass som gjør byen vår bedre for de som allerede bor her og for de som kommer på besøk.