Musikk- og kulturbyen Oslo vokser

Når det nye Spektrumkvarteret står ferdig vil folk i byen nyte godt av en scene med plass til enda flere opplevelser.

Med Nasjonalgalleriet, Munch-museet, Hovedbiblioteket – og det nye Spektrumkvarteret, kan Oslo tilby tilreisende og fastboende kultur- og musikkopplevelser vi tidligere bare kunne drømme om.

Langs havnepromenaden gjør veletablerte kulturinstitusjoner som Nasjonalgalleriet, Munch-museet og Hovedbiblioteket seg klare til å glede Oslos befolkning og tilreisende. Den omfattende byutviklingen av havneområdene åpner nye og spennende muligheter for kulturlivet, og for allerede etablerte scener og arenaer som ønsker å utvikle seg.

Med utviklingen av Bjørvika og havneområdene gjennomgår Oslo en storstilt endring. Hovedstadens tyngdepunkt flyttes østover. Langs havnepromenaden vokser steder som Vippa med street-food og Salt med sauna og konserter fram, og tiltrekker seg et ungt og vitalt publikum.

Nye Spektrumkvarteret – neste tilskudd

Mellom Akerselvas bredder og Tøyenløftet på den ene siden, og Oslos havn på den andre, ligger Oslo Spektrum klar for å ta del i utviklingen av Oslo som kulturby. Med planer om å bygge ut en helt unik scene til nye konserter, opplevelser og arrangementer på Vaterland, bidrar det nye Spektrumkvarteret til å flytte byen østover og skape liv og aktivitet som naturlig bindeledd mellom øst og vest.

Utviklingen av det nye Spektrumskvarteret vil være et løft både for Oslos befolkning, tilreisende og for næringslivet. For i kjølvannet av kulturlivet skapes det også nye arbeidsplasser. Som eksempel viser en Menon-analyse at det nye Spektrumkvarteret vil utløse 191.000 nye overnattinger hvert år og nesten 800 arbeidsplasser! I tillegg kommer de positive ringvirkningene i sentrum-øst, for restauranter, lokale forretninger og et mer variert og spennende gateliv.

— Vi vil bidra til at Oslo blir en opplevelsesby for de som bor i, og besøker byen. Jeg har sterk tro på at flere tilbud, mer glede og moro, mer læring, mer toleranse, inkludering og utvikling påvirker og beriker oss, sier Gunn Helen Hagen, administrerende direktør for Stiftelsen Norges Varemesse som eier Oslo Spektrum og det nye Spektrumkvarteret.

— Da Oslo Spektrum sto klart i 1990 var det som hovedstadens nye storstilte konsertarena. Med en utvidelse og fornying av ærverdige Oslo Spektrum vil vi fortsette å levere på musikk- og kulturopplevelser, og dermed svare på mange av de nye behovene fra tilreisende og innbyggere, sier Hagen.

Kulturvekst

Oslo er i vinden som aldri før. I 1990, da Oslo Spektrum åpnet dørene, ville ingen trodd at byen knappe 30 år senere skulle ha langt over fire millioner gjesteovernattinger hvert år. Og kulturtilbudet trekkes også fram som en viktig faktor når veksten i turisme til Oslo skal forklares.

— Oslo har blitt en kultur- og opplevelsesby i norsk, skandinavisk og europeisk sammenheng. Byen har fått, og er i ferd med å få, flere fantastiske kulturinstitusjoner. Oslo Spektrum og scenetilbudet i det nye Spektrumkvarteret er en viktig del av dette tilbudet, sier Hagen.